Ezek a szokások vezetnek a sikerhez

Ezt teszik a sikeres emberek!


A sikeresség titkai

Nemrégiben elvégeztek egy kutatást, amiben mint több 200 milliomost kérdeztek meg szokásaikról. A legtöbben hasonló napi rutinnal és tanácsokkal rendelkeztek. Ezek a következők voltak:  


A legtöbb sikeres ember nem tölti ágyban a fél napját, igen korán kelnek. Ha rendelkeznek még munkahellyel, akkor gyakran jóval munkaidő előtt felkelnek már, hogy saját magukra tudjanak fordítani egy kis időt.

 

Az így nyert szabadidejükben sokan a testedzésre esküsznek, mert ez felpörgeti őket a reggel, és így egész nap energikusabbak maradnak. Sokan könyvek olvasására használják ki az így nyert időt. Elsősorban olyan könyvek olvasására, amelyek fejlesztik az embert, vagy életrajzi könyveket olvasnak, de nem regényeket és egyéb fiktív műfajokat. 

 

Szabadidejükben szívesen összegzik az elmúlt időszakot, és gondolkoznak a jövőn. Mit hogyan csináltak, mi volt az eredménye, hogyan lehetne tovább fejlődni stb. Folyamatosan alternatívákon gondolkodnak, hogyan lehetnek jobbak. 

 

A korán kelés persze nem jelenti azt, hogy keveset alszanak. A kipihentség nagyon fontos. Csupán időben fekszenek le aludni, és nem hagyják hogy olyanokra pazarolják az idejüket este, amelyek értelmetlenek. Ilyen például az órákon át a Facebookon való görgetés és stb. Ehelyett inkább korábban elmennek aludni. 

 

Figyelnek, hogy kivel barátkoznak. Igyekeznek a negatív, lehúzó embereket távoltartani maguktól, és csak pozitív, hasonló gondolkodású barátokkal körbevenni magukat.  

 

A sikeres emberek általában soha nem egy dologtól lettek sikeresek. Mindig több lábon állnak, így ha az egyik tervük, vagy vállalkozások nem sikerül még mindig ott van a második vagy a harmadik. 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Állattenyésztés

Állattenyésztés

A tenyésztés bizonyos alapelveit az őskőkori emberek már ismerhették, mivel a legjobb állatokat nem ölték meg, hanem a fajfenntartás céljából életben tartották. Tökéletesített vadásztechnikák. Így egész csordáknak karámba terelése - ahol azokat könnyebben leölhették - vezetett végül is a házi állattartáshoz. 

A mezőgazdaság kialakulása - 2. rész

A mezőgazdaság kialakulása - 2. rész

Az első, emberek által elvetett mezei termények különböző búza- és árpafajták voltak, így a kétsoros árpa és az egyszerű búza, illetve tönkebúza. A növények domesztikált formái egyértelműen különböznek a vad formától, a búza esetében olyannyira, hogy a megművelt növény az ember nélkül nem tudna tovább létezni. Ezek a táplálékforrásban bekövetkezett változások nem egy célirányos beavatkozástól függtek, hanem az alkalmazkodás és a nem tudatos kiválasztás folyamatától, ahogy azt a neolitikum gyűjtögetői végezték. A vadbúza rendelkezik azzal a természeti adottsággal, hogy az érett kalászok felbomlanak és a magok kihullanak. A hosszú toklászok révén az anyanövényből a magok messze hulltak, és a földet érést követően viszonylag szilárdan ültek a talajban. Valamennyi vadon növő fűfélének ez a tulajdonsága egyfajta „önültetési” folyamatot biztosít. Ami a természetben észszerű folyamat, az a vadbúza első gyűjtője számára hátrányt jelentett, mivel a magvak elhullása csökkentette a termést. Vagy éretlen gabonát kellett begyűjteni, vagy az érés idején nagy veszteségek keletkeztek.

A mezőgazdaság kialakulása

A mezőgazdaság kialakulása

A mezőgazdaság kialakulása alatt a földművelés és állattenyésztés megkezdése értendő, mely kb. 10 000 évvel ezelőtt indult. A nemzetgazdaság e fontos ága a termőföld hasznosítása útján állítja elő termékeit, melyek nyersen vagy feldolgozva kerülnek emberi fogyasztásra, illetve termelő felhasználásra. A mezőgazdasági termelés nagyságát és irányát nagyban befolyásolja a talaj és az éghajlat. Tágabb értelemben a mezőgazdaság fogalomkörébe sorolják még a halászatot és az erdészetet is. A halászattal, vadászattal, gyűjtögetéssel szemben a mezőgazdaság már célirányos, tudatos termelési tevékenység, ami eleinte csak kiegészítette a természetből nyert táplálékokat. Később aztán a természetes vegetáció megritkításával, gumós és lágyszárú növényi részek ültetésével jutottak terméshez. Több növényfaj termesztésbe vonása, valamint az állatfajok háziasítása jelentette az első nagy előrelépést.

A sikeresség titkai

Ezt teszik a sikeres emberek!

Nemrégiben elvégeztek egy kutatást, amiben mint több 200 milliomost kérdeztek meg szokásaikról. A legtöbben hasonló napi rutinnal és tanácsokkal rendelkeztek. Ezek a következők voltak: