zöldségtermesztési kisokos

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Zöldségtermesztés

Zöldségtermesztés

Útmutató az otthoni zöldséges kialakításához

 

Minden, amit tudnod kell ahhoz, hogy elkezdhesd a zöldségtermesztést a kertedben – függetlenül attól, hogy milyen éghajlaton élsz a Növénytermesztéstan.hu-n megtalálható!

Az elmúlt néhány hónapban mindannyian erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy csökkentsük az élelmiszerboltba való zöldségvásárlásaink számát, kevésbé pazaroljuk a vásárolt élelmiszereket. De ezeknek a feladatoknak a végrehajtása után a következő szint az, hogy zöldségeinket még helyibbé tesszük – a kertünkben.

Az otthoni veteményeskert kialakítása kezdőként ijesztően hangzik, de valójában csak néhány egyszerű lépésre (és türelemre) van szükség ahhoz, hogy megvalósuljon. Tanuld meg miként termeszthetsz otthon zöldségeket, hogyan válassz kültéri teret, kiválasztva, hogy mely zöldségek a legjobbak a kertben, és hogyan kell gondoskodni róluk a vetőmag elvetésétől a betakarításig. Az alábbiakban rengeteg tippet és trükköt olvashatsz arról, hogyan tudsz otthon is ügyesen zöldséget termeszteni. Legyen a zöldségtermesztés gyerekjáték akár kezdő, akár haladó házi kertész vagy! Mi segítünk, hogy gyönyörű és egészséges zöldségeket termessz otthon!

 

 


Ezeket a zöldségeket otthon is könnyedén termesztheted!

 

Belefáradtál abba, hogy töprengsz milyen fagyasztott zöldségekkel töltsd meg fagyasztót és, hogy hányszor vásárolsz még „bio”-nak nevezett zöldségeket, amik nem is azok? Biztosan nem vagy egyedül. Friss, biotermékekre törekedve a városlakóknak gyakran meg kell elégíteniük magukat túlárazott és olcsóbb zöldségekkel és gyümölcsökkel a szupermarketekből vagy élelmiszer-kiszállítási alkalmazásokból.

 

De van egy egyszerű megoldás. Miért nem termesztesz saját zöldséget? Mielőtt elvetnéd az ötletet, attól tartva, hogy nem jön majd össze, van néhány egyszerű módszerünk a saját veteményeskert létrehozásához. Csak néhány ültetőgépre, virágföldre, magvakra vagy facsemetékre van szükséged és egy kis türelemre. Ha van egy kis kerted, amely megtöltheti tányérjaidat egészséges ételekkel, akkor mindenképp gondolkozz el a saját zöldségtermesztésen.

 

 

Zöldségtermesztés kezdőknek

 

A veteményeskert telepítésének és termesztésének alapjai a Növénytermesztéstan.hu weboldalunkon.

A zöldségtermesztés kezdőknek útmutatónkban kitérünk arra, hogyan kezdjünk el a nulláról egy veteményeskertet, mely zöldségeket termesszünk, és mikor mit ültessünk. Idén hozzáadtunk egy „kezdő” kerttervet, amely könnyen termeszthető zöldségekből, társültetési technikákból és néhány szép virágból áll, mindezt elolvashatod cikkjeinkben a Növénytermesztés.hu oldalunkon!

 

 

Zöldségtermesztési kisokos

 

Miért kertészkedjünk? Mit szólnál ahhoz, hogy élvezed a legjobb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeket valaha ettél? Ha még soha nem kóstoltál kerti friss ételeket, akkor meg fogsz lepődni az édes, lédús ízeken és az élénk textúrákon. Egyáltalán semmi sem hasonlít a friss zöldségekhez, különösen, ha te magad termeszted őket – amit megtehetsz!

 

Elsőre ijesztőnek tűnhet, de a kertészkedés nagyon hasznos hobbi. Ezen az oldalon bemutatjuk a zöldséges kertészkedés és tervezés alapjait: hogyan válasszuk ki a megfelelő helyet a kertnek, hogyan alakítsuk ki a megfelelő méretű kertet, és hogyan válasszuk ki a termesztendő zöldségeket!
 

« »

Pénz

Legfrissebb cikkek


Itt a tavasz, felmerül a kérdés, vajon jót tesz a növényeknek, ha kútvízzel locsoljuk?
A kútvíz minősége változó lehet, függően a talajtípustól, a környezeti szennyeződésektől és az adott terület vízminőségétől. Bizonyos esetekben a kútvíz tartalmazhat olyan anyagokat, mint nehézfémek, nitrátok vagy más vegyi anyagok, amelyek károsak lehetnek a növények számára, vagy felhalmozódhatnak a talajban. 
5 tuti tipp, ami segít sokkal jobban takarékoskodni a vízzel
Az élet minden területén egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság, és a víztakarékosság nem kivétel. A víz az élet elengedhetetlen eleme, és annak megőrzése mindannyiunk felelőssége. Azok, akik szeretnék csökkenteni vízfogyasztásukat, nemcsak környezetbarát döntést hoznak, hanem pénzt is takaríthatnak meg a vízszámlán. Ebben a cikkben öt tuti tippet osztunk meg, amelyek segítenek sokkal hatékonyabban takarékoskodni a vízzel.
Mit tegyek, ha nem múlik el a seb a lábamon?
A lábsérülések és sebek nemcsak kellemetlenek, hanem potenciálisan veszélyesek is lehetnek, különösen ha nem gyógyulnak megfelelően. Ha észreveszed, hogy egy seb a lábadon nem gyógyul megfelelően, fontos azonnal cselekedni, hogy elkerüld a komolyabb problémákat, mint például fertőzéseket vagy bőrkárosodást. Ebben a cikkben bemutatjuk, mit tehetsz, ha nem múlik el a seb a lábamon.
Növény- és Zöldségtermesztés

Segítségedre van szükséged a házi zöldségek és gyümölcsök termesztése terén? Akkor a Növénytermesztéstan.hu segítségedre lesz mindenben, amiben a házikertészeknek szükségük lehet. Tudnivalók a zöldségek és a gyümölcsök termesztéséről, betegségeikről és a kertfenntartásról. A zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés nem ördögtől való dolog, Te is kihozhatod a legtöbbet a kertedből!

Így nevelj csodás virágokat!

Minden álmod volt egy csodálatos virágoskert? Vagy szeretnéd minnél zöldebbé és illatosabbá varázsolni a lakásodat? A Növénytermesztestan.hu segít gyönyörű virágokat termeszteni, a meglévő virágaidat még szebbé varázsolni és virágtermesztési cikkjeink számos hasznos tanáccsal és tippel láthat el a virágok nevelése terén! 

Álmaid kertje

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Kitekintő - A házikertészek támogatója

Legyél akár kezdő vagy haladó házikertész vagy dolgozz a mezőgazdaságban, a Növénytermesztéstan.hu rengeteg tippet, trükköt és praktikát bemutat, hogy számodra is pofonegyszerű legyen a zöldségtermesztés vagy a gyümölcstermesztés és hogy ne okozzon gondot a virágok ápolása!