Rendezvényszervezés környezettudatosan, mégis olcsón? Itt van néhány tanács zöld rendezvényekhez

Főoldal > Rendezvényszervezés környezettudatosan, mégis olcsón? Itt van néhány tanács!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rendezvényszervezés környezettudatosan, mégis olcsón? Itt van néhány tanács!


2024/05/14

Az események zöldebbé és környezetbarátabbá tétele nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük azok ökológiai lábnyomát és pozitív példát mutassunk mások számára. Mivel minket is nagyon érdekel a téma, utánajártunk milyen trükkökkel, technikákkal lehet környezetbarátabb módon megszervezni a rendezvényeket. Jöjjenek a zöld tippjeink!

Rendezvényszervezés környezettudatosan

Rendezvényszervezés környezettudatosa: fontos szempont a helyszín választása

Válassz olyan helyszínt, amely közel van a legtöbb résztvevőhöz, hogy minimalizáld az utazással járó károsanyag-kibocsátást. Keresd azokat a helyszíneket, amelyek már rendelkeznek zöld akkreditációval vagy fenntarthatósági politikákkal. Ha nem találsz ilyen logókat, akkor válassz könnyen elérhető, belvárosi helyeket, amikhez a résztvevőknek nem kell órákat autózni. Például, ha a rendezvényhelyszín Somogy megyében szükséges, akkor Kaposvár, a megye központja jó választás, hiszen tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető, illetve sokan laknak is a népes városban. A Memoriae étterem Kaposvár központjában remek választás, hiszen itt még az élelmiszer pazarlásra is odafigyelnek.

 Rendezvényszervezés környezettudatosan: fontos a közelekedés megeszervezése is

Bátorítsd a résztvevőket, hogy használjanak tömegközlekedést, kerékpárt, vagy szervezz közös utazást, hogy csökkentsd az egyéni autóhasználatot. Lehetőség szerint biztosíts kerékpártárolókat és ösztönözd a carpoolingot. Költséghatékonyabb, és zöldebb is egyben ez a megoldás.

 

Rendezvényszervezés környezettudatosan: elő a digitális kommunikációval

Csökkentsd a papírhasználatot azáltal, hogy a meghívókat, programokat és egyéb információkat digitális formában küldöd ki. Használj digitális jegyrendszert vagy mobilalkalmazást az eseményhez kapcsolódó információk megosztására. Praktikusabb is, és zöldebb is, tehát ez egy win-win szituáció. A papír meghívókat sokkal könnyebb elhagyni, nem találni, mint a postaládába landolt emaileket. 

 

Rendezvényszervezés környezettudatosan: kell egy hulladékkezelési terv

Szervezz szelektív hulladékgyűjtést az eseményen, helyezz el jól látható újrahasznosító konténereket. Kerüld a egyszer használatos műanyagok, például poharak, tányérok és evőeszközök használatát.

 

Rendezvényszervezés környezettudatosan: élelmiszer és ital kérdés

Válassz helyi, szezonális és lehetőség szerint biológiai termelésből származó ételeket. Ez nemcsak, hogy csökkenti az élelmiszerek szállításából adódó károsanyag-kibocsátást, de támogatja a helyi gazdaságot is. Kerüld az élelmiszer-pazarlást azzal, hogy reális mennyiséget rendelsz, és tervezz olyan megoldást az esetleges maradékokra, mint például adományozás helyi jótékonysági szervezetek számára.

 

Rendezvényszervezés környezettudatosan: az energiagazdálkodás

Ha lehetséges, használj energiatakarékos világítást és berendezéseket. Fontold meg a megújuló energiaforrások, például napenergia használatát, vagy olyan helyszínt válassz, amely már zöld energiát használ.

 

Rendezvényszervezés környezettudatosan: ajándékok és emléktárgyak kérdése

Kerüld a felesleges ajándéktárgyak osztogatását, különösen ha azok nem fenntartható forrásból származnak. Ha mégis szeretnél ajándékot adni, válassz hasznos, újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló termékeket.
UtazásLegfrissebb cikkek


Rendezvényszervezés környezettudatosan, mégis olcsón? Itt van néhány tanács!
Az események zöldebbé és környezetbarátabbá tétele nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük azok ökológiai lábnyomát és pozitív példát mutassunk mások számára. Mivel minket is nagyon érdekel a téma, utánajártunk milyen trükkökkel, technikákkal lehet környezetbarátabb módon megszervezni a rendezvényeket. Jöjjenek a zöld tippjeink!
Itt a tavasz, felmerül a kérdés, vajon jót tesz a növényeknek, ha kútvízzel locsoljuk?
A kútvíz minősége változó lehet, függően a talajtípustól, a környezeti szennyeződésektől és az adott terület vízminőségétől. Bizonyos esetekben a kútvíz tartalmazhat olyan anyagokat, mint nehézfémek, nitrátok vagy más vegyi anyagok, amelyek károsak lehetnek a növények számára, vagy felhalmozódhatnak a talajban. 
5 tuti tipp, ami segít sokkal jobban takarékoskodni a vízzel
Az élet minden területén egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság, és a víztakarékosság nem kivétel. A víz az élet elengedhetetlen eleme, és annak megőrzése mindannyiunk felelőssége. Azok, akik szeretnék csökkenteni vízfogyasztásukat, nemcsak környezetbarát döntést hoznak, hanem pénzt is takaríthatnak meg a vízszámlán. Ebben a cikkben öt tuti tippet osztunk meg, amelyek segítenek sokkal hatékonyabban takarékoskodni a vízzel.
Növény- és Zöldségtermesztés

Segítségedre van szükséged a házi zöldségek és gyümölcsök termesztése terén? Akkor a Növénytermesztéstan.hu segítségedre lesz mindenben, amiben a házikertészeknek szükségük lehet. Tudnivalók a zöldségek és a gyümölcsök termesztéséről, betegségeikről és a kertfenntartásról. A zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés nem ördögtől való dolog, Te is kihozhatod a legtöbbet a kertedből!

Így nevelj csodás virágokat!

Minden álmod volt egy csodálatos virágoskert? Vagy szeretnéd minnél zöldebbé és illatosabbá varázsolni a lakásodat? A Növénytermesztestan.hu segít gyönyörű virágokat termeszteni, a meglévő virágaidat még szebbé varázsolni és virágtermesztési cikkjeink számos hasznos tanáccsal és tippel láthat el a virágok nevelése terén! 

Álmaid kertje

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Kitekintő - A házikertészek támogatója

Legyél akár kezdő vagy haladó házikertész vagy dolgozz a mezőgazdaságban, a Növénytermesztéstan.hu rengeteg tippet, trükköt és praktikát bemutat, hogy számodra is pofonegyszerű legyen a zöldségtermesztés vagy a gyümölcstermesztés és hogy ne okozzon gondot a virágok ápolása!