Virágtermesztés a kertben és a lakásban

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Virágtermesztés

Virágtermesztés


Hogyan neveljünk sikeresen virágoskertet

 

A virágkertészet sokak által kedvelt szenvedéllyé válhat, de akár elsöprő erejű is lehet, különösen akkor, ha először kezdjük el. Növények milliói közül választhatunk, és még több módja van ezek kombinálásának, és a tapasztalatlan kertészek nem biztos, hogy tudják, hol kezdjék.

 

A legjobb megoldás az, ha kicsiben kezded az első évet, és ne aggódj a hibák miatt. Ahogy telik az idő, beállíthatod a kertet, felásva azt, ami az évben nem működött, és felkarolhatjuk azt, ami jól sikerült. Megtalálhatod a kert stílusát és a növényeket, amelyek boldoggá tesznek, és ennek felfedezése váratlan öröm lehet. Ha további tippeket szeretnél kapni saját virágoskerted tökéletesítéséhez, kezd az alábbi tanácsokkal, amiket a Növénytermesztéstan.hu oldalán olvashatsz!

 

 

Így nevelhetsz virágokat

 

Amikor először kezdesz bele a virágoskertedbe, a jó talaj megteremtésére kell összpontosítanod – elvégre ez lesz a növekedés alapja mindennek, amit hozzáadhatsz a kerthez. Kezdjük a virágnevelést a talajvizsgálattal azon a területen, amelyet a kert ezen részére választottunk – ezektől az eredményektől függően (például, hogy a talaj savasabb vagy lúgosabb) jobb elképzelése lesz arról, hogy mit kell hozzáadnia a talajkeverékhez. A virágnevelés bárki otthonában 

 

A megfelelő hely kiválasztása a sikeres virágoskert másik kulcsa. A legtöbb virág teljes vagy részleges napsütésben virágzik, ezért fontos, hogy olyan helyet válasszunk, amely bőséges megvilágítással büszkélkedhet, hogy fellendítsük a virágzást. Ezenkívül érdemes olyan helyet kiválasztani, amely távol van az udvaron végzett egyéb tevékenységektől – nincs rosszabb annál, mint ha a nehezen megszerzett virágaidat letapossák egy kerti grillezés során.

 

Ha ez az első próbálkozásod virágoskert kialakítására, akkor valószínűleg a legjobb, ha kicsiben kezded. Egy nagy kerti telek vállalása hamar elsöprő erejűvé válhat, és akár teljesen el is utasíthat az ötlettől. Hasonlóképpen, ha a hely problémát jelent, fontold meg egy konténerkert létrehozását. Ez egy működő lehetőség, még akkor is, ha olyan lakásban vagy társasházban élsz, ahol a virágoskert nem lehetséges.

 

 

Milyen virágokat neveljünk egynyári virágokból?

 

A kert legszebb virágai közül sok egynyári, vagyis minden évben el kell ültetni. Ezek közé tartoznak a rajongók kedvencei, mint például az árvácska, a petúnia, az impatiens és a körömvirág, amelyek mindegyike nagyra értékeli a tájat ragyogó színükért.

Szerencsére egyes egynyári növények önmagukat vetik, vagy amit a hivatásos kertészek szeretnek "önkéntesnek" nevezni. Legtöbbször ezek a virágok önmagukat vetik ki (néha a szél vagy a közeli madarak segítségével), és évről évre gyönyörű növényeket hoznak.

Aztán ott vannak a kétéves virágok, például a gyűszűvirág és a fekete szemű susans. Ezeknek a növényeknek két tenyészideje van az életciklusukban, az egyik évben a levelekre és az élelmiszertermelésre, a másikra a virágokra és magvakra összpontosítanak. Ennyi idő után kimagoznak, így a folyamat elölről kezdődhet.

 

 

Rózsatermesztés sikeresen

 

Sokan úgy gondolják, hogy a rózsákat nehéz termeszteni, de valójában ennek az ellenkezője igaz. Bár lehet, hogy soha nem termesztesz díjnyertes tearózsát, a legtöbb rózsabokor szinte bármilyen kerti környezetben virágzik.

 

A sikeres rózsakert kulcsa abban rejlik, hogy olyan fajtákat válasszunk, amelyek virágoznak a környéken, és sok napsütést biztosítanak nekik. Ezenkívül néhány karbantartási tipp segít az út során.

Ha tudjuk, hogyan és mikor kell metszeni a rózsákat, akkor virágaink egészségesek, boldogok lesznek, és bőséges virágzást produkálnak. Fel kell készíteni őket a télre megfelelően úgy, hogy levágjuk a növényt, és bizonyos esetekben megóvjuk a zord időjárási körülményektől.
 

« »

Piac

Legfrissebb cikkek


Rendezvényszervezés környezettudatosan, mégis olcsón? Itt van néhány tanács!
Az események zöldebbé és környezetbarátabbá tétele nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük azok ökológiai lábnyomát és pozitív példát mutassunk mások számára. Mivel minket is nagyon érdekel a téma, utánajártunk milyen trükkökkel, technikákkal lehet környezetbarátabb módon megszervezni a rendezvényeket. Jöjjenek a zöld tippjeink!
Itt a tavasz, felmerül a kérdés, vajon jót tesz a növényeknek, ha kútvízzel locsoljuk?
A kútvíz minősége változó lehet, függően a talajtípustól, a környezeti szennyeződésektől és az adott terület vízminőségétől. Bizonyos esetekben a kútvíz tartalmazhat olyan anyagokat, mint nehézfémek, nitrátok vagy más vegyi anyagok, amelyek károsak lehetnek a növények számára, vagy felhalmozódhatnak a talajban. 
5 tuti tipp, ami segít sokkal jobban takarékoskodni a vízzel
Az élet minden területén egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság, és a víztakarékosság nem kivétel. A víz az élet elengedhetetlen eleme, és annak megőrzése mindannyiunk felelőssége. Azok, akik szeretnék csökkenteni vízfogyasztásukat, nemcsak környezetbarát döntést hoznak, hanem pénzt is takaríthatnak meg a vízszámlán. Ebben a cikkben öt tuti tippet osztunk meg, amelyek segítenek sokkal hatékonyabban takarékoskodni a vízzel.
Növény- és Zöldségtermesztés

Segítségedre van szükséged a házi zöldségek és gyümölcsök termesztése terén? Akkor a Növénytermesztéstan.hu segítségedre lesz mindenben, amiben a házikertészeknek szükségük lehet. Tudnivalók a zöldségek és a gyümölcsök termesztéséről, betegségeikről és a kertfenntartásról. A zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés nem ördögtől való dolog, Te is kihozhatod a legtöbbet a kertedből!

Így nevelj csodás virágokat!

Minden álmod volt egy csodálatos virágoskert? Vagy szeretnéd minnél zöldebbé és illatosabbá varázsolni a lakásodat? A Növénytermesztestan.hu segít gyönyörű virágokat termeszteni, a meglévő virágaidat még szebbé varázsolni és virágtermesztési cikkjeink számos hasznos tanáccsal és tippel láthat el a virágok nevelése terén! 

Álmaid kertje

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Kitekintő - A házikertészek támogatója

Legyél akár kezdő vagy haladó házikertész vagy dolgozz a mezőgazdaságban, a Növénytermesztéstan.hu rengeteg tippet, trükköt és praktikát bemutat, hogy számodra is pofonegyszerű legyen a zöldségtermesztés vagy a gyümölcstermesztés és hogy ne okozzon gondot a virágok ápolása!