Virágtermesztés a kertben és a lakásban

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Virágtermesztés

Virágtermesztés


Hogyan neveljünk sikeresen virágoskertet

 

A virágkertészet sokak által kedvelt szenvedéllyé válhat, de akár elsöprő erejű is lehet, különösen akkor, ha először kezdjük el. Növények milliói közül választhatunk, és még több módja van ezek kombinálásának, és a tapasztalatlan kertészek nem biztos, hogy tudják, hol kezdjék.

 

A legjobb megoldás az, ha kicsiben kezded az első évet, és ne aggódj a hibák miatt. Ahogy telik az idő, beállíthatod a kertet, felásva azt, ami az évben nem működött, és felkarolhatjuk azt, ami jól sikerült. Megtalálhatod a kert stílusát és a növényeket, amelyek boldoggá tesznek, és ennek felfedezése váratlan öröm lehet. Ha további tippeket szeretnél kapni saját virágoskerted tökéletesítéséhez, kezd az alábbi tanácsokkal, amiket a Növénytermesztéstan.hu oldalán olvashatsz!

 

 

Így nevelhetsz virágokat

 

Amikor először kezdesz bele a virágoskertedbe, a jó talaj megteremtésére kell összpontosítanod – elvégre ez lesz a növekedés alapja mindennek, amit hozzáadhatsz a kerthez. Kezdjük a virágnevelést a talajvizsgálattal azon a területen, amelyet a kert ezen részére választottunk – ezektől az eredményektől függően (például, hogy a talaj savasabb vagy lúgosabb) jobb elképzelése lesz arról, hogy mit kell hozzáadnia a talajkeverékhez. A virágnevelés bárki otthonában 

 

A megfelelő hely kiválasztása a sikeres virágoskert másik kulcsa. A legtöbb virág teljes vagy részleges napsütésben virágzik, ezért fontos, hogy olyan helyet válasszunk, amely bőséges megvilágítással büszkélkedhet, hogy fellendítsük a virágzást. Ezenkívül érdemes olyan helyet kiválasztani, amely távol van az udvaron végzett egyéb tevékenységektől – nincs rosszabb annál, mint ha a nehezen megszerzett virágaidat letapossák egy kerti grillezés során.

 

Ha ez az első próbálkozásod virágoskert kialakítására, akkor valószínűleg a legjobb, ha kicsiben kezded. Egy nagy kerti telek vállalása hamar elsöprő erejűvé válhat, és akár teljesen el is utasíthat az ötlettől. Hasonlóképpen, ha a hely problémát jelent, fontold meg egy konténerkert létrehozását. Ez egy működő lehetőség, még akkor is, ha olyan lakásban vagy társasházban élsz, ahol a virágoskert nem lehetséges.

 

 

Milyen virágokat neveljünk egynyári virágokból?

 

A kert legszebb virágai közül sok egynyári, vagyis minden évben el kell ültetni. Ezek közé tartoznak a rajongók kedvencei, mint például az árvácska, a petúnia, az impatiens és a körömvirág, amelyek mindegyike nagyra értékeli a tájat ragyogó színükért.

Szerencsére egyes egynyári növények önmagukat vetik, vagy amit a hivatásos kertészek szeretnek "önkéntesnek" nevezni. Legtöbbször ezek a virágok önmagukat vetik ki (néha a szél vagy a közeli madarak segítségével), és évről évre gyönyörű növényeket hoznak.

Aztán ott vannak a kétéves virágok, például a gyűszűvirág és a fekete szemű susans. Ezeknek a növényeknek két tenyészideje van az életciklusukban, az egyik évben a levelekre és az élelmiszertermelésre, a másikra a virágokra és magvakra összpontosítanak. Ennyi idő után kimagoznak, így a folyamat elölről kezdődhet.

 

 

Rózsatermesztés sikeresen

 

Sokan úgy gondolják, hogy a rózsákat nehéz termeszteni, de valójában ennek az ellenkezője igaz. Bár lehet, hogy soha nem termesztesz díjnyertes tearózsát, a legtöbb rózsabokor szinte bármilyen kerti környezetben virágzik.

 

A sikeres rózsakert kulcsa abban rejlik, hogy olyan fajtákat válasszunk, amelyek virágoznak a környéken, és sok napsütést biztosítanak nekik. Ezenkívül néhány karbantartási tipp segít az út során.

Ha tudjuk, hogyan és mikor kell metszeni a rózsákat, akkor virágaink egészségesek, boldogok lesznek, és bőséges virágzást produkálnak. Fel kell készíteni őket a télre megfelelően úgy, hogy levágjuk a növényt, és bizonyos esetekben megóvjuk a zord időjárási körülményektől.
 

« »

Piac

Legfrissebb cikkek


Itt a tavasz, felmerül a kérdés, vajon jót tesz a növényeknek, ha kútvízzel locsoljuk?
A kútvíz minősége változó lehet, függően a talajtípustól, a környezeti szennyeződésektől és az adott terület vízminőségétől. Bizonyos esetekben a kútvíz tartalmazhat olyan anyagokat, mint nehézfémek, nitrátok vagy más vegyi anyagok, amelyek károsak lehetnek a növények számára, vagy felhalmozódhatnak a talajban. 
5 tuti tipp, ami segít sokkal jobban takarékoskodni a vízzel
Az élet minden területén egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság, és a víztakarékosság nem kivétel. A víz az élet elengedhetetlen eleme, és annak megőrzése mindannyiunk felelőssége. Azok, akik szeretnék csökkenteni vízfogyasztásukat, nemcsak környezetbarát döntést hoznak, hanem pénzt is takaríthatnak meg a vízszámlán. Ebben a cikkben öt tuti tippet osztunk meg, amelyek segítenek sokkal hatékonyabban takarékoskodni a vízzel.
Mit tegyek, ha nem múlik el a seb a lábamon?
A lábsérülések és sebek nemcsak kellemetlenek, hanem potenciálisan veszélyesek is lehetnek, különösen ha nem gyógyulnak megfelelően. Ha észreveszed, hogy egy seb a lábadon nem gyógyul megfelelően, fontos azonnal cselekedni, hogy elkerüld a komolyabb problémákat, mint például fertőzéseket vagy bőrkárosodást. Ebben a cikkben bemutatjuk, mit tehetsz, ha nem múlik el a seb a lábamon.
Növény- és Zöldségtermesztés

Segítségedre van szükséged a házi zöldségek és gyümölcsök termesztése terén? Akkor a Növénytermesztéstan.hu segítségedre lesz mindenben, amiben a házikertészeknek szükségük lehet. Tudnivalók a zöldségek és a gyümölcsök termesztéséről, betegségeikről és a kertfenntartásról. A zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés nem ördögtől való dolog, Te is kihozhatod a legtöbbet a kertedből!

Így nevelj csodás virágokat!

Minden álmod volt egy csodálatos virágoskert? Vagy szeretnéd minnél zöldebbé és illatosabbá varázsolni a lakásodat? A Növénytermesztestan.hu segít gyönyörű virágokat termeszteni, a meglévő virágaidat még szebbé varázsolni és virágtermesztési cikkjeink számos hasznos tanáccsal és tippel láthat el a virágok nevelése terén! 

Álmaid kertje

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Kitekintő - A házikertészek támogatója

Legyél akár kezdő vagy haladó házikertész vagy dolgozz a mezőgazdaságban, a Növénytermesztéstan.hu rengeteg tippet, trükköt és praktikát bemutat, hogy számodra is pofonegyszerű legyen a zöldségtermesztés vagy a gyümölcstermesztés és hogy ne okozzon gondot a virágok ápolása!