Csapatépítő célja egy vállalkozás esetében

fooldal > Ezért szervezz csapatépítőt munkáltatóként

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért szervezz csapatépítőt munkáltatóként


2017/10/12

Munkáltatóként számos feladatunk van; intézni kell a vállalkozás ügyeit, oda kell figyelni a kintlévőségekre és a bevételekre, gondoskodnunk kell a megfelelő munkakörülményekről és a munkahelyi légkörért is mi felelünk. Minden cégvezető azt szeretné, ha vállalkozása egyre jövedelmezőbbé válna, s ehhez szorosan hozzátartozik a munkavállalók elégedettsége. 

Csapatépítés haszna

Miért érdemes csapatépítőt szerveznem?

Az elégedett munkavállaló a hatékony munkavállaló. Természetesen lehet különböző jutalmakkal, akár pénzjutalommal is motiválni, de ez csak ideig-óráig jelent megoldást. 
A dolgozók azt szeretik, ha éreztetjük velük, hogy munkájukat és személyüket is megbecsüljük, így néhány kedves szó és olykor jutalom mellett, a megfelelő munkahelyi légkörről is gondoskodnunk kell. 

Mivel sokszor nem jutnak el a fülünkbe a munkavállalók közti konfliktusok, ezért tehetetlenek vagyunk. Erre kiváló lehetőséget kínál egy csapatépítő, ahol lehull a lepel és ha elég szemfülesek vagyunk, akkor megláthatjuk a dolgozóink közötti ellentéteket.

 

Egy csapatépítő igazi megoldást jelent ezen konfliktusok rendezésére, valamint az új kollégák beavatására és jobb megismerésére is alkalmunk nyílik.

 

Ha szerencsések vagyunk, és nincsenek konfliktusok az irodán belül, akkor is sok előnyünk származhat egy csapatépítőből. Személyesebb kapcsolatot alakíthatunk ki a munkatársakkal (és ők is egymással), megláthatjuk a csapatépítő játékok alkalmával a dolgozók erősségeit és gyengeségeit, kiszűrhetjük az agresszívebb kollégákat, akik esetleg hátráltatják a többieket munkájuk megfelelő elvégzésében. 

 

Vannak egy napos csapatépítők is, de mi inkább egy kétnapos  csapatépítést javaslunk egy szép helyen. Ide kattintva találtok is egy remek helyet: csapatépítő helyszín Balatonon.

 

Utolsó tanács: Tanulságos lehet az, ha valaki esetleg mámoros állapotban rosszat mond kollégájáról a háta mögött. Óvatosan az ilyen munkavállalókkal, téged és a cég dolgait is ugyanúgy kikotyoghatják. Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Állattenyésztés
A tenyésztés bizonyos alapelveit az őskőkori emberek már ismerhették, mivel a legjobb állatokat nem ölték meg, hanem a fajfenntartás céljából életben tartották. Tökéletesített vadásztechnikák. Így egész csordáknak karámba terelése - ahol azokat könnyebben leölhették - vezetett végül is a házi állattartáshoz. 
A mezőgazdaság kialakulása - 2. rész
Az első, emberek által elvetett mezei termények különböző búza- és árpafajták voltak, így a kétsoros árpa és az egyszerű búza, illetve tönkebúza. A növények domesztikált formái egyértelműen különböznek a vad formától, a búza esetében olyannyira, hogy a megművelt növény az ember nélkül nem tudna tovább létezni. Ezek a táplálékforrásban bekövetkezett változások nem egy célirányos beavatkozástól függtek, hanem az alkalmazkodás és a nem tudatos kiválasztás folyamatától, ahogy azt a neolitikum gyűjtögetői végezték. A vadbúza rendelkezik azzal a természeti adottsággal, hogy az érett kalászok felbomlanak és a magok kihullanak. A hosszú toklászok révén az anyanövényből a magok messze hulltak, és a földet érést követően viszonylag szilárdan ültek a talajban. Valamennyi vadon növő fűfélének ez a tulajdonsága egyfajta „önültetési” folyamatot biztosít. Ami a természetben észszerű folyamat, az a vadbúza első gyűjtője számára hátrányt jelentett, mivel a magvak elhullása csökkentette a termést. Vagy éretlen gabonát kellett begyűjteni, vagy az érés idején nagy veszteségek keletkeztek.
A mezőgazdaság kialakulása
A mezőgazdaság kialakulása alatt a földművelés és állattenyésztés megkezdése értendő, mely kb. 10 000 évvel ezelőtt indult. A nemzetgazdaság e fontos ága a termőföld hasznosítása útján állítja elő termékeit, melyek nyersen vagy feldolgozva kerülnek emberi fogyasztásra, illetve termelő felhasználásra. A mezőgazdasági termelés nagyságát és irányát nagyban befolyásolja a talaj és az éghajlat. Tágabb értelemben a mezőgazdaság fogalomkörébe sorolják még a halászatot és az erdészetet is. A halászattal, vadászattal, gyűjtögetéssel szemben a mezőgazdaság már célirányos, tudatos termelési tevékenység, ami eleinte csak kiegészítette a természetből nyert táplálékokat. Később aztán a természetes vegetáció megritkításával, gumós és lágyszárú növényi részek ültetésével jutottak terméshez. Több növényfaj termesztésbe vonása, valamint az állatfajok háziasítása jelentette az első nagy előrelépést.
Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce sodales faucibus erat. Vestibulum imperdiet ex varius convallis pulvinar. Nullam sed augue ullamcorper, convallis quam id, dignissim enim. Vestibulum hendrerit tortor erat, vel maximus velit placerat eu. Fusce aliquam libero dolor, nec scelerisque turpis bibendum eu. Suspendisse hendrerit lectus ac magna tincidunt mollis.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Fusce sodales faucibus erat. Vestibulum imperdiet ex varius convallis pulvinar. Nullam sed augue ullamcorper, convallis quam id, dignissim enim. Vestibulum hendrerit tortor erat, vel maximus velit placerat eu. Fusce aliquam libero dolor, nec scelerisque turpis bibendum eu. Suspendisse hendrerit lectus ac magna tincidunt mollis. 

Donec egestas pharetra lacus

Fusce faucibus ornare molestie. In viverra purus eget odio sollicitudin ullamcorper. Ut aliquam ante dolor, nec ornare nunc scelerisque ac. Aliquam eget tortor pharetra, tempor libero nec, aliquet orci. Donec egestas pharetra lacus, vel venenatis est porttitor ac. Vestibulum dui ante, lacinia quis eros eu, iaculis ultrices erat. Sed faucibus in nibh eu consectetur. Sed eu tempor magna. In hac habitasse platea dictumst. 

Aenean mollis scelerisque justo nec congue.

Phasellus ultrices feugiat eros, ac hendrerit felis finibus ac. Nam consectetur magna eu eros pellentesque, at vehicula tortor malesuada. Quisque porta lacinia commodo. Morbi mollis egestas est, sed porttitor nisl tempor placerat. Aenean mollis scelerisque justo nec congue.